ASCATI Anita
ASCATI Suijkerbuijk

Anita Suijkerbuijk

Als kind vond ik het al interessant om te zien dat mensen zo verschillend zijn. En tegelijkertijd vond ik het ingewikkeld. Want er was vaak gedoe omdat het leek alsof iedereen per se gelijk wilde hebben en niemand bereid was iets toe te geven. Om nog maar te zwijgen over als je ‘anders was’, wat dat ook mocht betekenen. Als je niet aan de norm voldeed, hoorde je er niet bij of werd je gepest. En al heb ik dat niet zelf ondervonden, ik maakte het mezelf niet altijd gemakkelijk omdat ik zei wat ik zag en dacht. Meelopen met de kudde was en is nu eenmaal niet mijn ding, ik volg graag mijn eigen verstand én gevoel.

Dat ik na mijn studie Bedrijfskunde in de financiële wereld terecht kwam was toeval. Er jarenlang blijven werken was een bewuste keuze, om bankieren op mijn manier ‘smoel’ te kunnen geven. Toen ik op mijn 29e aan de slag ging in mijn eerste directiefunctie, kon ik in de praktijk gaan brengen waarin ik geloof: dat een goede leider anderen ruimte geeft om zich te ontwikkelen en ze faciliteert om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Een echte leider in staat is om een team te smeden waarin ieders kwaliteiten optimaal tot hun recht komen en laat zien dat er waardering is voor de verschillen. Dit zijn mijn ingrediënten voor het bouwen van een topteam.

Leerschool

Op een gegeven moment was het tijd voor een stap uit mijn comfort zone en werd ik (interim-) directeur/bestuurder bij een andere bank. Ik was onderdeel van diverse directieteams en leerde om te gaan met de verschillende belangen die je als bestuurder hebt te dienen. Klanten, medewerkers, Raad van Commissarissen, collega’s van het hoofdkantoor, allemaal mensen die vanuit hun eigen perspectief het beste voorhadden met de bank. Ik heb in die tijd aan den lijve ondervonden dat naarmate de druk toeneemt, de persoonlijke belangen verschuiven en dat daarmee het gedrag van sommige mensen verandert. De financiële crisis was inmiddels in volle hevigheid losgebarsten en daar waar we in het ene directieteam heel intensief de verbinding met elkaar zochten, gingen in een ander directieteam de luiken bij iedereen dicht. Mensen kwamen in de overlevingsmodus te staan.

Onderdeel zijn van die teams met verschillende persoonlijkheden was boeiend en op sommige momenten zwaar. Ik wilde zo graag dat het zou werken tussen ons en toch is dit op enig moment niet gelukt. Daar waar het moeilijk was, moest de pijn op tafel. Ook mijn pijn, frustratie en onvermogen. En wij waren zelf niet bij machte om het proces dat hiervoor nodig was te regisseren, we hadden hulp nodig. Ik heb in die jaren gemerkt dat de begeleiding van een team door een goede coach een wereld van verschil kan maken in er samen echt voor gaan, of afscheid nemen van elkaar. Toen in 2015 bleek dat deze coach ons niet zou helpen om de diepere laag te raken en de sfeer steeds beroerder werd, heb ik ervoor gekozen om afscheid te nemen. Niet alleen van dit team; ik wist dat het mijn tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Ik had iets anders te doen met al mijn kennis en ervaring.

Tijd voor verandering

Vanuit mijn fascinatie voor groepsdynamica ben ik diverse coachopleidingen gaan volgen. Ik weet wat er nodig is om patronen die een team of individu gevangenhouden, te doorbreken. Ik heb ze ervaren en ik weet hoe machteloos je je kunt voelen, als je niet weet hoe je de negatieve spiraal kunt doorbreken. En ik weet ook dat zelfs met de beste intenties, een team bijna nooit zelf in staat is om het tij te keren.

Weer lucht en ruimte brengen in directie- en managementteams zodat ze echt met elkaar gaan samenwerken, dat is mijn missie. De manier waarop ik dat doe is liefdevol confronterend. Want de coaches die het mij in het verleden ‘lastig maakten’, hebben mij uiteindelijk het meest over mezelf laten leren en het directieteam waar ik in zat echt verder gebracht.

Wat je verder over mij moet weten

Ik ben direct, geduldig (helaas niet altijd met mezelf), oordeel niet snel en kan behoorlijk confronterend zijn. Ik ben een denker, doener en voeler tegelijk. Ik wil alles graag snappen en anderzijds is het oké dat niet overal een verklaring voor is. En ik richt mijn aandacht op wat er wel kan, want “gaat niet bestaat niet”.

Ik geniet van teamwork, best logisch als je teamcoach bent. Ik heb daarom ook zelf fijne mensen om me heen verzameld, dankzij wie ik mezelf zakelijk en persoonlijk kan blijven ontwikkelen. Mijn motto is niet voor niets: “Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”.

Wat je nog ook nog van mij mag weten, is dat ik

  • graag tijd doorbreng met familie en vrienden;
  • vrijwilliger ben bij het G-Golf en dat ik enorm dankbaar ben dat ik een bijdrage mag leveren aan het geluk van mensen met een beperking;
  • zelf ook golf en van mezelf regelmatig naar de sportschool moet en dus ga;
  • een paar keer per week een stukje hardloop met mijn buurvrouw en mijn loopmaatjes en dat zij de reden zijn dat ik het volhoud;
  • blij word van vlinders in de tuin, de geur van vers gemaaid gras, de seizoenen, de voorjaarszon in mijn gezicht, een goed glas wijn en eerlijke chocola;
  • verliefd ben op Danny en Zuid-Afrika.

Wil jij ook werken in een succesvol team?

Wil jij met jouw management- of directieteam echt gaan samenwerken? Wil jij samen met je collega’s de organisatie leiden op een manier die van je wordt verwacht? En zijn je collega’s het waard om in te investeren? Zet dan de eerste stap en bel of mail me.
Want een besluit zonder actie blijft slechts een wens.

Neem contact met mij op. Ik kijk uit naar je reactie.

Wil jij aan de slag met je team? Neem contact met mij op!
Anita Suijkerbuijk