Alle seinen stonden bij mij op rood toen ik vanochtend mijn hardloopschoenen aantrok. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen. Nee hè, was ik voor niks zo vroeg opgestaan deze zondag. Ik ben nu eenmaal een mooi-weer loper en ik loop het liefst in de ochtend op zonnige dagen. Een beetje miezerregen vind ik trouwens stiekem wel lekker, maar alle regen die meer dan miezer is, is fijn voor de tuin maar niet bevorderlijk voor mijn zin om te gaan hardlopen. Dan blijf ik liever binnen, comfortabel met een heerlijke kop thee.

Over precies twee weken loop ik 10k bij de Tilburg Ten Miles. Met dat doel voor ogen heb ik vandaag toch mijn schoenen aangetrokken en ben ik met frisse tegenzin de deur uitgegaan. Want ik wil over twee weken relaxed kunnen lopen en daar hoort een gedegen voorbereiding bij. De omstandigheden gaan zich niet aan mij aanpassen en het evenement wordt ook niet verplaatst als ik er niet klaar voor ben, dus het beste dat ik kan doen is mij aanpassen aan de omstandigheden.

En eigenlijk is dat hetzelfde als wat in management- en directieteams gebeurt. Het vertrekpunt van teams waar het stroef loopt in de samenwerking, is te vergelijken met de regen waarin ik vanochtend vertrok. Je zou willen dat je met je collega’s wel een echt team was, waarin jullie elkaar versterken en samen successen behalen. Het is alleen niet zo en je weet dat de weg om daar te komen niet gemakkelijk zal zijn. Dat je onderweg behoorlijk uit je comfortzone zal worden gehaald en zal worden uitgedaagd. Er zullen conflicten aan de oppervlakte komen, evenals frustraties en teleurstellingen. De weerzin om hier doorheen te gaan, kan je doen besluiten om dan maar niet in beweging te komen en lekker met je kopje thee in je eigen cocon te blijven zitten. In de wetenschap dat er dan nooit iets zal veranderen. Korte termijn geluk, lange termijn pijn.

Als jij een doel voor ogen hebt met je team, houd je daar dan aan vast. Stel je voor hoe het zou zijn als je met jouw collega’s een echt team zou vormen. En met stel je voor, nodig ik je uit om het echt te visualiseren. Dat je onderdeel bent van een team waarin jullie elkaar scherp houden, ondersteunen, aanspreken en elkaar sterker maken. Dat jullie discussies op het scherpst van de snede kunnen voeren en tegelijkertijd met elkaar in verbinding blijven. Is dat verlangen groot genoeg? Denk daar dan aan als het moeilijk is. Je weet dat de verandering niet vanzelf komt en dat samenwerken niet altijd gemakkelijk is. Maar laat de beloning van een hecht team waarin het fijn samenwerken is, het lonkende doel zijn wat je doet besluiten om vandaag nog te starten. En als je eenmaal aan de slag bent, zou het zomaar eens mee kunnen vallen. Ik heb vandaag uiteindelijk nog geen twee kilometer in de regen gelopen en een heerlijk rondje gelopen.