ASCATI coaching

Executive coaching

Balans

‘Het is eenzaam aan de top’ wordt vaak gezegd. En dit kan voor jou ook echt zo voelen. Want als directeur, bestuurder, CEO of top-manager draag je een zware verantwoordelijkheid en sta je regelmatig voor lastige vraagstukken of persoonlijke dilemma’s. Met wie kun je dan sparren, zonder gemengde belangen of oordelen? Hoe zorg je er voor dat je niet alleen de balans bewaart tussen regievoering en loslaten, maar ook werk en privé in evenwicht brengt? Wie houdt je scherp? Bij wie mag je kwetsbaar zijn, omdat dat de bron is van persoonlijke en professionele ontwikkeling? En wie helpt je om zaken weer in perspectief te zetten zodat de energie weer kan stromen? De executive coach! Ik ben jouw sparringpartner, je spiegel en je vertrouwenspersoon.

Executive coaching programma

In het coachingstraject breng je (belemmerende) overtuigingen aan het licht en neem je afscheid van aannames. Ik stel je de vragen die jou helpen om jezelf de spiegel te kunnen voorhouden en jouw waarheid ter discussie te stellen. Je werkt aan het doorbreken van denkpatronen en leert daarmee ander gedrag in te zetten dat wel effectief is voor jezelf en de organisatie. Dat begint al tijdens de intake. Coaching is maatwerk, zo ook executive coaching. Graag geef ik je wel een idee te geven van hoe een coachingstraject eruit kan zien

  • Tijdens de intake worden jouw coachvraag, behoefte en praktische zaken besproken.
  • Afhankelijk van de coachvraag kunnen we het traject starten met je leiderschapsprofiel (DiSC® 363 for leaders profile) of inzicht in je mentale vitaliteit (Vitality Mind Challenge®).
  • Het traject bestaat uit een combinatie van persoonlijke gesprekken en desgewenst online coaching. Dankzij online coaching kun je tussen de face-to-face gesprekken door je vragen, dilemma’s en resultaten aan me kwijt. Meestal op dezelfde dag, maar altijd binnen 48 uur geef ik feedback, tips, opdrachten, of stel ik vragen. Onze online communicatie vindt plaats in een goed beveiligde online omgeving, die bereikbaar is vanaf je computer, tablet of je smartphone. Dankzij onze tussentijdse contactmomenten, kun je altijd snel weer vooruit.
  • Aan het einde van het traject bepaal je wat je nog nodig hebt in jouw verdere ontwikkeling.

Ervaring aan de bestuurstafel

Jarenlang heb ik verschillende directiefuncties bekleed. Ik ken de dynamiek aan de directietafel dan ook als geen ander. De flow waar je in kunt zitten als je elkaar aan de bestuurstafel weet te vinden. Ik heb me op een aantal plaatsen als een vis in het water gevoeld. In een van die directieteams gebruikte een collega de term ‘liefdevolle controntatie’ en dat was de spijker op zijn kop voor de constructieve samenwerking.  Maar ik ken ook het spanningsveld tussen directieleden onderling, met een RvC, medewerkers en niet te vergeten met klanten. Politiek, macht, verschillende belangen, eigenbelang en venijn, ik heb het allemaal meegemaakt. Ik weet hoe lastig het kan zijn om dan dicht bij jezelf te blijven. Dat wat ik daarin heb geleerd, blijkt tijdens mijn coaching van waarde.

Mag ik jou helpen? Hier vind je mijn contactgegevens!

Wil je een gratis oriëntatiegesprek?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op! Of bel me op 06-12799230 en we maken meteen een afspraak.