ASCATI coaching

Complimenten van klanten

Martin Staats, manager HR Stichting Prisma:

Anita heeft de afgelopen periode meerdere groepen teamleiders van Prisma begeleid door het inzetten van teamcoaching. Binnen Prisma is het ‘samen organiseren’ een belangrijk speerpunt en uitdaging en Anita heeft daar een actieve bijdrage in geleverd. De werkwijze van Anita is als erg professioneel ervaren, waarbij zij zich onderscheidt door op een zeer respectvolle wijze scherp te zijn in haar observaties en reflecties, zowel naar individuen als in de groep. Zij heeft hiermee de ontwikkeling van het leiderschap binnen Prisma een positieve impuls gegeven

Erwin Höppener, bestuurder Juzt:

Anita heeft voor Juzt een QuickScan van de organisatie gemaakt. Ze heeft ons geadviseerd in een aantal financiële vraagstukken en daarnaast ondersteund in het schrijven van een business case. Ze heeft zich de organisatie snel eigen gemaakt en laten zien dat ze analytisch scherp is. Anita benoemt zaken helder en direct met respect voor de persoon en organisatie. Hiermee heeft ze in korte tijd een waardevolle bijdrage aan de organisatie geleverd. Wat echter in bijzondere mate opviel is dat Anita, naast haar oprechte interesse in mensen, bijzonder makkelijk contact maakt en altijd de verbinding zoekt met zowel de medewerkers als het management.

Anita is een kundige adviseur en het was prettig om met haar samen te werken.

Els Koppenaal, interim manager Rabobank:

Anita is een coach die je echt tot nadenken zet. Door haar scherpe vraagstelling word je gedwongen tot meer diepgang. Soms zeer confronterend maar wel de basis voor persoonlijke groei. Dat heb ik mogen ervaren. Dank hiervoor Anita!

Marion Louwen, interim leidinggevende Rabobank:

Al twee keer heb ik met Anita mogen samenwerken. Ik heb haar leren kennen als iemand die het mensgerichte en het zakelijke perfect kan combineren. Ze kan mensen aan zich binden en stelt het teambelang voorop. Ze betrekt het team bij de te halen doelstellingen, waardoor de gedragenheid groot is. Door haar oprechte interesse in de mens tegen over haar, geeft ze het gevoel dat ze er op dat moment alleen voor die persoon is, in het hier en nu. Voor een coach een perfecte eigenschap! Als leidinggevende is Anita iemand die het beste uit je naar boven weet te halen. Onder andere door te waarderen wat goed gaat. Hierdoor creëert ze zelfsturing. Zowel in het team als in de individuele coaching.

Martijn, coachee:

Wat me, los van de verkregen inzichten, het meest is bijgebleven is dat ik me erg op mijn gemak voelde, een duidelijke oprechte interesse voelde en dat Anita het serieus nam zonder het te zwaar te maken. Ook voelde ik geen onnodige druk of push, zonder dat het hiermee te vrijblijvend werd. Anita is oprecht geïnteresseerd, stelt me op mijn gemak, zorgt voor een prettige sfeer, is betrokken, heeft goede oefeningen en bereidt zich goed voor. Dit gaf me het gevoel dat ze begaan is en me als een coachee zag en niet als cliënt.

Quotes deelnemers teamontwikkelingstraject , multinational:

  • Openness that was established right at the beginning. It was an open platform for sharing and talking openly about concerns and challenges.
  • Being able to get to know each other in a brand new and much more insightful way.
  • Understanding my peers better: the knowledge of the different roles and personalities of the team and how to deal with them.
  • Lots of interaction and fun activities, put on spirit even upper.
  • Very interactive, the exercise that brought the team together was setup at the perfect moment.
  • Actionable objectives gained as a result.

Saskia, deelnemer workshop DISC:

Het inzicht in mijn eigen gedragsstijl en die van mijn collega’s was verhelderend. In de oefeningen die we deden werd het mij (pijnlijk) duidelijk wat het effect van mijn gedrag op anderen is. Ook snap ik het gedrag van collega’s nu beter. Omdat ik me nu bewust ben van mijn gedrag, weet ik waar ik op moet letten als ik samen met collega’s aan een project werk. Ik heb ze ook gevraagd om me feedback te geven als ik toch weer in mijn valkuil stap. Dankzij deze workshop is dat een stuk gemakkelijker geworden.

Dennis, deelnemer intervisie zorginstelling:

Ik had al heel wat ervaring met intervisie. Omdat we een nieuwe intervisiegroep gingen opstarten, hebben we Anita gevraagd om ons hierbij te begeleiden. Ik dacht dat ik wel wist hoe het moest, maar ik heb toch nieuwe inzichten opgedaan. Echt goede, helpende, vragen stellen blijkt nog niet zo gemakkelijk. En de verleiding om tips te geven en te vragen is groot en dat dit niet ‘mocht’ voelde best ongemakkelijk. Ik heb gemerkt dat door geen tips te geven, maar de ander met vragen haar eigen proces te laten doorlopen, er veel meer diepgang in de intervisie kwam dan ik gewend was. Wij laten ons in de toekomst daarom graag weer door Anita begeleiden.

Nicole, deelnemer traject teamcoaching:

Het traject was goed opgebouwd. Dankzij de ‘spelletjes’ konden we aan elkaar wennen leerden we elkaar beter kennen. Want we zijn dan wel collega’s, maar werken niet dagelijks met elkaar samen. Tijdens de verschillende bijeenkomsten ontstond er veel meer diepgang en kregen we in de gaten waarin we elkaar konden versterken. We hebben ontdekt dat we zelf de regie kunnen nemen om veranderingen in gang te zetten, we hoeven daarin niet af te wachten waarmee de directie komt. Ik weet zeker dat we zonder de opbouw van het traject als groep niet waren gekomen waar we nu staan. We vinden het fijn dat Anita ons blijft begeleiden, want we zien dat we nog verder kunnen groeien als team.

Meer weten? Hier vind je mijn contactgegevens!

Wil je een afspraak?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op!