Hoe maak je van een team een (h)echt team? Het is een vraag die me blijft boeien. Want een groep mensen is nog geen team, laat staan een echt en hecht team. En geen groep is hetzelfde, dat maakt mijn vak zo mooi. In teamcoaching gebruik ik regelmatig voorbeelden uit de sportwereld. Juist omdat het tot de verbeelding spreekt en ik iedere week weer word gevoed met de meest prachtige voorbeelden van wat niet zo handig was en waar juist teamwork het verschil heeft gemaakt. Ik houd van sport. Op zondagavond wordt alleen al met de samenvattingen van het voetbalweekend mijn koffertje met mooie voorbeelden ruim gevuld. Voorbeelden die ik normaal gebruik in het bedrijfsleven of in de zorg.

Dit competitiejaar coach ik ook een aantal selectieteams van mijn golfclub Prise d’Eau, een nieuwe dimensie in mijn coachpraktijk. Teams met getalenteerde spelers en een grote ambitie. Wat is het gaaf om een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van hun doelen. Ik zie de mannen en vrouwen veelvuldig trainen en ik bewonder hun discipline om vele uren per week op de golfbaan te staan. Met deze groepen mag ik aan de slag. De golflessen worden uiteraard geleverd door een golf pro, iedereen moet doen waar hij* goed in is…

Golf is vooral een individuele sport. Toch moet je het in de competitie samendoen, vergelijkbaar met tennis. Daarnaast is het ondanks al je voorbereidingen niet zeker of je in de competitie daadwerkelijk speelt. Want in de Nederlandse golfcompetitie bestaat een team uit zes spelers. In de selectie zitten vaak wel zeven, acht of als je geluk hebt negen talentvolle spelers. Dat brengt een geheel eigen groepsdynamiek met zich mee, zoals we die ook zien bij voetbal. Want hoe fijn is het als club om spelers te hebben die allemaal meekunnen op het hoogste niveau? Teamleden die er op het moment dat de competitie begint allemaal klaar voor moeten zijn om op het top van hun kunnen te spelen. Terwijl ze niet zeker weten of ze daadwerkelijk worden opgesteld. De vorm van de week is belangrijk of ze zullen spelen, of dat ze op de wedstrijddag een rol als reserve is toebedeeld.

Hoe zorg je er dan voor dat ieder teamlid weet, voelt en ervaart hoe belangrijk zijn bijdrage in het team is? Dat ongeacht of hij de wedstrijd speelt er op de wedstrijddag en daarbuiten altijd een belangrijke taak voor hem in het team is weggelegd. En dat je samen wint en samen verliest, ongeacht of je die dag bij ‘de zes’ zat. Dat doe je door er samen voor te zorgen dat iedereen weet wat het team van hem mag verwachten. En wat hij van zijn teamleden verwacht, ongeacht zijn positie in het team. Als iedereen echt voelt dat alle spelers in het team even belangrijk zijn en dat voor grote ego’s geen plaats is. Geen slachtoffergedrag, maar gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit werpt een totaal andere blik op de ‘reservebank’. Want het team is groter dan ieder individu en welke individuele prestatie dan ook. Je kunt je ‘eigen’ wedstrijden wel winnen, maar dat maakt je nog geen winnaar van de competitie.

In de komende maanden gaan we hier samen betekenis aan geven. Dat het niet alleen woorden zijn met mooie intenties, maar dat het echt zichtbaar is in ieders gedrag dat er één team staat. We beginnen met het in kaart brengen van de kwaliteiten die iedereen meebrengt. En ook waar ieder individu een verschrikkelijke hekel aan heeft. Het kan alvast maar duidelijk zijn, dit voorkomt een boel irritatie en gedoe in de toekomst. En het levert humoristische en soms openhartige gesprekken op. Daarna komen de verwachtingen aan elkaar en zichzelf aan bod. Door zaken expliciet te maken en concrete afspraken met elkaar te maken, kan iedereen elkaar scherp houden en wordt het gemakkelijker om elkaar aan de gemaakte afspraken te houden. Met de ambitie van het team voor ogen gaan we steeds verder bouwen aan dat team, waarin iedereen zich even belangrijk en verantwoordelijk gaat voelen voor het resultaat. Want zoals de grote Michael Jordan ooit zei: “Talent wins a game, teamwork and intelligence wins championships”.

Door met elkaar te investeren in de onderlinge verbinding gaat het gemakkelijker, wordt het leuker en doe je het echt samen. Hierin verschilt het bedrijfsleven niet zoveel van de sportwereld. Hoe we het teamproces samen vorm gaan geven, is van tevoren niet precies te zeggen. Want ieder team is uniek en ik sluit aan bij wat het team nodig heeft.

Ik ben ervan overtuigd dat er mooie teams gevormd gaan worden. Hechte team waarmee niet alleen individuele wedstrijden zullen worden gewonnen, maar ook de ambities in de competitie zullen worden waargemaakt. Ik kijk er naar uit om de komende maanden met de mannen en vrouwen op te trekken, op weg naar een succesvolle competitie.

* Daar waar hij/zijn/hem staat, kun je ook zij/haar lezen. Voor de leesbaarheid kies ik in deze blog voor hij, omdat ik op dit moment al met de mannenteams ben gestart.