Wil jij het gedoe uit je team?


Ga (h)écht samenwerken en verhoog het werkgeluk én de resultaten!

18+
Jaar ervaring in leiderschap en coaching
900+

Mensen gecoacht

8,5/10
Beoordeling

Herken je dit?

 • Collega's praten niet met maar over elkaar
 • Iedereen doet zijn eigen ding
 • De sfeer op de werkvloer is om te snijden
 • Taken blijven liggen
 • Het aantal klachten van klanten neemt toe
 • Doelen worden niet gehaald
 • Goede medewerkers verlaten de organisatie
 • Je weet niet meer wat je moet doen om het tij te keren

Dan is het tijd voor actie! Want als je doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg. 

Om te kunnen samenwerken zijn wederzijds begrip noodzakelijk; dit zorgt voor interesse, inspiratie en motivatie. Vaak wil iedereen wel vooruit, maar alleen op eigen voorwaarden en weet men elkaar niet te vinden. Daarom is het noodzakelijk om vastgeroeste patronen te doorbreken. Dat begint met bewustwording van wat er feitelijk aan de hand is en te ervaren dat instandhouding van het bestaande gedrag niet effectief is. Kennis van je eigen en elkaars kwaliteiten, drijfveren en competenties – bij de medewerkers én de leiding – kan de passie en energie van een medewerker of een team terug aanwakkeren. Hierbij kan ik je helpen.

Anita heeft de afgelopen periode meerdere groepen teamleiders van Prisma begeleid door het inzetten van teamcoaching. Binnen Prisma is het ‘samen organiseren’ een belangrijk speerpunt en uitdaging en Anita heeft daar een actieve bijdrage in geleverd. De werkwijze van Anita is als erg professioneel ervaren, waarbij zij zich onderscheidt door op een zeer respectvolle wijze scherp te zijn in haar observaties en reflecties, zowel naar individuen als in de groep. Zij heeft hiermee de ontwikkeling van het leiderschap binnen Prisma een positieve impuls gegeven.

Martin Staats - Manager HR Prisma

Teamcoaching helpt!

Teamcoaching helpt om:

 • iedereen te laten ervaren wat er gebeurt in de communicatie;
 • groepsleden inzicht te geven in de hun eigen gedrag en dat van hun collega's;
 • iedereen verantwoordelijk te houden voor zijn of haar inbreng in de hier-en-nu situatie;
 • de onderliggende denkpatronen en overtuigingen in beweging te krijgen;
 • gezamenlijk nieuwe positieve ervaringen op te doen;
 • een groep naar een hoger interactie- en ontwikkelingsniveau te brengen, zodanig dat de teamleden afstemming en openheid kunnen gaan waarderen als iets waar ze beter van worden.

Door samen stil te staan bij verandering, de tijd te nemen voor een goed gesprek, te investeren in samenwerking en elkaars kwaliteiten te willen versterken kan een team weer in beweging komen. Zo komen plezier en tevredenheid terug in het werk, met betere bedrijfsresultaten tot gevolg.

Binnen en Buiten

Ik coach al jaren op locaties in het groen. Plekken waar binnen en buiten rust uitstralen, waar iedereen zich op het gemak voelt. Het team is zoveel mogelijk buiten, omdat dit echt een extra dimensie geeft aan de teamontwikkeling. Samen ervaringen opdoen, grenzen verleggen, of juist bewaken: dat is Ervaringsleren. Ervaringsleren brengt de verandering pas op echt gang. Het motto is daarbij: Doe, Ervaar, Leer en Groei!

De groene omgeving draagt extra bij aan de positieve verandering in het team. Ik zie de kracht van een inspirerende plek, waar iedereen los komt van de dagelijkse praktijk en er letterlijk ruimte is voor verbinding. 

Volgens het 70/20/10 principe (Charles Jennings) komt

 • 70% van het leerrendement door het opdoen van ervaringen in de praktijk,
 • 20% leert men van elkaar door het uitwisselen van kennis, ervaring en het geven en ontvangen van feedback en
 • 10% richt zich op het formele training, de klassieke training of studie. 

Ervaringsleren helpt het team vooruit door aandacht te geven aan samenwerken, initiatief, overleggen, verantwoordelijkheid, irritaties, frustraties, succes, resultaten en plezier. 

In deze tijd is letterlijk afstand houden cruciaal. Ik werk al jaren met teams in de buitenlucht en weet hoe ik het team ook op afstand verbinding met elkaar kan laten maken. Juist communicatie en vertrouwen worden ontdekt en verbetert. En zo kom je figuurlijk dichter bij elkaar.

DiSC als versneller in samenwerking

Kennis van de verschillende gedragsstijlen in een team leidt tot onderling begrip. Een gedragsstijlenanalyse helpt leidinggevenden en medewerkers om effectiever te zijn in leidinggeven, coachen, trainen, ontwikkelen, onderhandelen en verkopen. DISC is het model dat ik gebruik om je te helpen je eigen gedrag en de behoeften, prioriteiten en drijfveren van anderen beter te begrijpen en op elkaar aan te passen.

Ervaringen

Al twee keer heb ik met Anita mogen samenwerken. Ik heb haar leren kennen als iemand die het mensgerichte en het zakelijke perfect kan combineren. Ze kan mensen aan zich binden en stelt het teambelang voorop. Ze betrekt het team bij de te halen doelstellingen, waardoor de gedragenheid groot is.


Door haar oprechte interesse in de mens tegen over haar, geeft ze het gevoel dat ze er op dat moment alleen voor die persoon is, in het hier en nu. Voor een coach een perfecte eigenschap!


Als leidinggevende is Anita iemand die het beste uit je naar boven weet te halen. Onder andere door te waarderen wat goed gaat. Hierdoor creëert ze zelfsturing. Zowel in het team als in de individuele coaching.


Marion Louwen - Interim Teamleider Rabobank

Quotes:

 • Openness that was established right at the beginning. It was an open platform for sharing and talking openly about concerns and challenges.
 • Being able to get to know each other in a brand new and much more insightful way.
 • Understanding my peers better: the knowledge of the different roles and personalities of the team and how to deal with them.
 • Lots of interaction and fun activities, put on spirit even upper.
 • Very interactive, the exercise that brought the team together was setup at the perfect moment.
 • Actionable objectives gained as a result.


Deelnemers traject teamontwikkeling - Multinational
Het traject was goed opgebouwd. Dankzij de 'spelletjes' konden we aan elkaar wennen leerden we elkaar beter kennen. Want we zijn dan wel collega's, maar werken niet dagelijks met elkaar samen.


Tijdens de verschillende bijeenkomsten ontstond er veel meer diepgang en kregen we in de gaten waarin we elkaar konden versterken. We hebben ontdekt dat we zelf de regie kunnen nemen om veranderingen in gang te zetten, we hoeven daarin niet af te wachten waarmee de directie komt.


Ik weet zeker dat we zonder de opbouw van het traject als groep niet waren gekomen waar we nu staan. We vinden het fijn dat Anita ons blijft begeleiden, want we zien dat we nog verder kunnen groeien als team.


Nicole - Teamleider zorginstelling

Wil jij dat jouw team gaat samenwerken?

Laat mij je helpen dit voor elkaar te krijgen.

Voorkom dat er nog meer gedoe komt in je team!

Gedoe in jouw team is gegarandeerd een reden voor stress bij je medewerkers, ontevreden klanten en teruglopende resultaten. Wacht dus niet langer met actie en ga meteen werken aan de samenwerking.

Met de acht stappen in dit ebook kun je vandaag nog aan de slag!

50%
Download hier je gratis ebook.